?

Log in

No account? Create an account
 
 
25 May 2010 @ 04:10 pm
Whooo!  
It turns out that I don't suck as badly at life chemistry as I thought.

I passed.

I am in total and complete shock right now.

Immediately after writing the final, I called my mom and told her that I'd failed it. It just went to hell. Page up and page down with questions that I just didn't understand. And then I went home and checked out the answers that they put on the 'net - it just cemented how much I'd failed it. It wasn't anything of what I'd written.

I took the weekend off because I felt I deserved it (I also had finals in biology and physics, both of which I aced) and then I started studying for the re-exam in chemistry yesterday. Today, I was studying when I figured I'd check if the results were up yet - and I must've caught them ten seconds after they'd put them up, but that's beside the point - and I thought I might as well check how much I'd failed by.

And... I hadn't failed. To get a passing grade, I had to have 45 points. When counting it up at home, I'd counted to about 30. When they posted the results, I had 52.

I don't get it.

But I'm not about to look a gift horse in the mouth! :D

So, since I aced the other two finals, I am hereby done with this year of studying. I now have all the credits I need to get into med school.

I rulez.

What do free people do?
 
 
Mood: shockedshocked
 
 
Marco Villalta: Ten ninjasmarco_villalta on June 2nd, 2010 01:20 pm (UTC)
Jo, det är en rätt skön känsla man får av icke-enkla tentor som testar det de ska testa; de får en att känna sig som om man kan nåt. Synd att kemitentan inte var dylik, men du klarade ju den också, så bara tacka och se glad ut!

Du och [ditt jädra] LaserTag[...!]

Jo, men, alltså...

... det är kul!

Jag har faktiskt bara spelat LaserTag vid tre tillfällen; första gången i Italien, en gång i Malmö om jag inte missminner mig, och senast (för ung. en månad sen) här i Halmstad. Halmstad var kuligast.

Den här helgen är spelhelg, och vi tänkte inleda med att dra till LaserDome på fredag. Tror inte att någon skulle ha några invändningar om du vill haka på.

på Elins bröllop

... ska vi gå, ja. Det är planen!
cosmic: Gen: Me 25th birthdaybananacosmic on June 2nd, 2010 02:17 pm (UTC)
Jag nickar och ler och tackar så mycket för att jag fick klara tentan ^^

Jag har spelat på Laserdome i Malmö vid nåt tillfälle. Det är sjukt kul *s* Är inte särskilt bra på det, men det är roligt ändå. Min lillebror och hans bästa kompis hade klippkort där, vill jag minnas.

Jag ska dock till Ghana på söndag, så den här helgen tänkte jag hålla mig hemma fram till dess ;)

När ska du upp till Falun? Jag försöker bestämma mig för hur länge man ska vara där - när man ska åka dit och när man ska åka hem...

Varför kunde folk inte bara gifta sig här i närheten istället? ^^
Marco Villaltamarco_villalta on July 17th, 2010 11:10 pm (UTC)
Wow, vad bra jag är på att svara...

(Allvarligt talat, jag hade tänkt önska dig en trevlig resa innan du åkte till Ghana, men det ser vi ju hur bra det gick...)

Jag nickar och ler och tackar så mycket för att jag fick klara tentan ^^

Tacka int' mig, tacka examinatorn!

[LaserDome]

Ovan nämnda spelhelg blev det tyvärr bara en omgång LaserDome med gänget, p.g.a. överbokningar. Men det varde väldigt omtyckt, så vi lär göra om det. Ska jag fråga dig om du vill haka på nästa gång det blir aktuellt, eller tänker du hitta på fler ursäkter för att slippa ifrån? ;-)

[Elins bröllop]

Jag tänkte åka upp till Falun ett par dar innan, så att jag kan hinna med att hjälpa till lite med förberedelserna. Den 12:e, tänkte jag först, men eftersom det tar 7-8 timmar med tåget kanske jag åker upp redan den 11:e, under förutsättning att det är okej med värdarna; ska kolla tågtiderna noggrannare och stämma av med värdarna.

Hemresan har jag knappt ens reflekterat över, men den ska ju också stämmas av med dem som upplåter crashspace. Den 16:e, kanske, om man får stanna så länge.

Hade varit mycket enklare om folk hade gift sig på lite närmre håll, helt klart. Falkenberg hade varit rätt lagom. :-)

Grattis till antagningen till läkarlinjen, förresten! Snart kan man kalla dig "Dr Cosmic" på fullaste allvar...
cosmic: Gen: Me 25th birthdaybananacosmic on July 18th, 2010 09:45 pm (UTC)
Måste verkligen säga att du är faaantastiskt bra på att svara :p Framför allt om du tänkte göra det innan Ghana...

Just nu behöver jag inte ursäkter för att "slippa" LaserDome och liknande. Jag har inte tid någonstans - varenda helg härifrån tills jag börjar skolan är uppbokad och däremellan tänkte jag ju hinna med en del annat också.

Tackar för gratulationen. "Snart" är väl till att ta i, men jag är wannabe-Dr Cosmic iaf :D

Hmh, måste boka resa. Blir inte så lång tid där som du har, har för mycket annat att göra, meeen... :)
Marco Villaltamarco_villalta on July 25th, 2010 03:39 pm (UTC)
Hm... tror jag svarar på det här via e-post, för nu är kommentarboxarna jättesmala — igen!